Nyhetsbrev april 22

*|MC:SUBJECT|*
Nyhetsbrev april 2022
View this email in your browser

Du får det här nyhetsbrevet eftersom du står på vår kontaktlista. Om du är mottagare för en visförening vill vi att du skickar det vidare till medlemmarna i din förening då det är vår önskan att alla enskilda medlemmar ska nås av nyhetsbrevet. Du kan också be att föreningsmedlemmarna går in på www.visanisverige.se och registrerar sig som prenumeranter.

Vi önskar våra medlemmar och visvänner en God och Glad Påsk!

Möt våra nya styrelsemedlemmar!

Vid Riksförbundet Visans i Sveriges årsmöte den 20 mars valdes två nya styrelseledamöter in – Cajsa Färlin.och Johan Jansson. Vi bad om en kort presentation och den kan du läsa här nedan. ViS har utökat sin geografiska representation uppåt i landet och det är vi glada för. 
Här är styrelsen för Riksförbundet Visan i Sverige 2022: 
Niclas Abrahamsson, ordförande, Anders Gunnarsson, kassör, Alexander Zuniga Diaz, sekreterare, samt ledamöterna Cajsa Färlin, Johan Jansson, Leo Leonhardsen, Ann-Britt Sedig, Gunnar Törngren och Ingegerd Wessel. Här hittar du alla kontaktuppgifter. 
Mitt namn är Cajsa Färlin, jag är 26 år och kommer från Ljusdal i Hälsingland. Jag är låtskrivare, artist, manusförfattare och nybliven låtskrivarkursledare för unga i samarbete  med Slottehubben i Ljusdals kommun.
Tack vare mitt år på Wiks folkhögskolas teaterlinje och mina två år på Nordiska Visskolan har jag fått en stabil grund i min sceniska kreativitet. Jag gillar att jobba med text, musik, humor, gestaltning och scenkläder och den kreativiteten har tagit mig runt om i Norden. Jag spelat tillsammans med andra på visscener och turnerat runt själv med en egenskriven show på pridefestivaler.
Nu ser jag framemot att representera mitten av Sverige i styrelsen och bidra med mitt perspektiv och mina idéer. 
Jag heter Johan Jansson, född för 55 år sedan i den lilla norrbottniska byn Harads och efter trettio års flackande har jag återvänt till min hembygd där vår kulturförening sedan 2019 arrangerar visfestivalen Sommarljus.
Jag har till och från stått på såväl teater- som visscenen sedan början av 1990-talet och i mitten av nämnda decennium gick jag ett år på Nordiska Folkhögskolans vislinje. Mitt smör och bröd får jag främst genom att sälja belysning samt genom fotografering. Utöver detta står jag vid min filmande sambos sida och bidrar till allehanda barnprogram som hon skapar. Vår programserie ”Astrid blir storasyster” har rullat på hemma hos bolibompadraken i över sju år nu.
Jag hoppas att min nordliga representation och mina kulturella erfarenheter ska vara till gagn i arbetet med ViS styrelse.

Regional arrangörsträff i Norrköping

Till alla som arrangerar evenemang och konserter – små eller stora och oavsett genre – varmt välkommen till årets första regionala arrangörsträff.
Träffen pågår från lunch, lördag den 28 maj till lunch, söndag 29 maj, och bjuder på konferensprogram och konserter. Här kan du utbyta erfarenheter, tankar och dela med dig av kreativa lösningar och idéer. 
Träffen samordnas av MAIS, den här gången tillsammans med Kammarmusikförbundet och Sweden Festivals. Medvärdar är Östgötamusiken, Norrköpings kommun och Kulturens bildningsverksamhet.
Sista anmälningsdag 25 april. Konferensprogram, konserter, underhållning, mat, fika och boende. Du behöver bara stå för resan. Här finns mer info och länk till anmälan. 

Ansökan öppen för Kulturrådets återstartsbidrag

Det här bidraget kan sökas för projekt som stöttar en återstart för kulturen och kulturlivet i Sverige till en följd av de effekter som covid-19 pandemin haft på kultursektorn. Bidraget kan sökas för framåtblickande projekt som medverkar till att säkra produktion, arbetstillfällen och kompetens inom kultursektorn.
Ansökan öppnade den 11 april och stänger för musikområdet den 4 maj. På denna sida hittar du mer information och länk till ansökan. 

Medlemsträff 27 april

Nästa medlemsträff kan vi förhoppningsvis bjuda på både vår och vitsippor. Och utan att garantera något så planerar vi att du kommer att få träffa våra nya styrelsemedlemmar och höra lite om vad dom tänker om visor i sverige.
Vi har ingen fast dagordning men svarar gärna på frågor om organisationsförsäkringen eller evenemangskalendern. Vi kan även komma med råd ang eventuella ansökningar till Kulturrådets återstartsstöd som stänger den 4 maj. Maila gärna till anna.wirsen@visanisverige om du har specifika frågor som du vill ta upp. Du behöver inte vara med hela timman utan väldigt trevligt om du bara tittar in en stund, antingen om du har något spännande att berätta – eller helt enkelt bara vill säga Hej!
På förra medlemsträffen, en av de hittills mest välbesökta, presenterade Anders Gunnarsson ViS organisationsförsäkring. På hemsidan finns nu information samt utbildningsmaterialet för nedladdning. 

ViS Ordförande har ordet

Riksförbundet Visan i Sverige höll digitalt årsmöte på Zoom den 20 mars. Det var en fin stämning på mötet men vi vill trycka på att vi gärna hade önskat att se fler representanter från våra medlemsföreningar samt enskilda medlemmar närvarande. Årsmötet avlöpte annars enligt dagordningen och hölls föredömligt effektivt av årsmötesordförande Angelica Karlsson. Verksamhetsberättelsen och det ekonomiska godkändes och styrelsen beviljades ansvarsfrihet.
Emma Larsson avtackades från sin tid i styrelsen och vi valde in två nya styrelseledamöter; Johan Jansson och Cajsa Färlin. Vi hälsar dem välkomna och de kommer helt säkert vara ett starkt nytillskott till vårt framtida jobb för visan i Sverige.
Jag har varit ordförande för ViS i mellan 2020-2022 och blev på årsmötet vald på ytterligare en tvåårsperiod 2022-2024. Det har varit två, i många stycken, svåra pandemiår då vi ändå kunnat hålla en positiv utveckling igång, mycket tack vare vår utmärkta verksamhetsutvecklare Anna Wirsén som fört vårt arbete gentemot våra medlemsföreningar och enskilda medlemmar vidare flera steg framåt. Att alla medlemmar ska känna sig välkomna i och att vi ska kännas relevanta som Riksförbund är ett arbete vi tänker fortsätta att jobba aktivt för och utveckla tillsammans med Anna. 
Tack för förtroendet!
 
Niclas Abrahamsson
Ordförande Riksförbundet Visan I SVerige
Facebook
Website
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*