Nyhetsbrev II mars

*|MC:SUBJECT|*
Nyhetsbrev II mars 2021
View this email in your browser

Du får det här nyhetsbrevet eftersom du står på vår kontaktlista. Om du är mottagare för en visförening vill vi att du skickar det vidare till medlemmarna i din förening då det är vår önskan att alla enskilda medlemmar ska nås av nyhetsbrevet. Du kan också be att föreningsmedlemmarna går in på www.visanisverige.se och registrerar sig som prenumeranter.

Rapport från ViS årsmöte

Riksförbundet Visan i Sverige hade den 21 mars sitt årsmöte på zoom. Protokoll kommer att läggas upp på hemsidan inom kort men här är några av de punkter mötet fattade beslut om. 
Från hösten 2020 har man kunnat teckna personligt medlemskap i Visan i Sverige. Årsmötet beslutade att medlemsavgiften för enskilt medlemskap ska vara 250 kr, student och ungdom t.o.m. 25 år betalar 150 kr. I medlemskapet ingår Magasinet Visor. Man kan även teckna ett familjemedlemskap som kostar 300 kr. Då ingår en tidningsprenumeration.
Med utgångspunkt i en inkommen motion, som bifölls av årsmötet, har Riksförbundet fått i uppdrag att undersöka möjligheten att skriva ett centralt avtal med  STIM liknande de som en de andra organisationer har. Detta är också ett av de ämnen som kommer att diskuteras på de planerade medlemsträffarna under våren som verksamhetsutvecklare Anna Wirsén bjöd in till – sista onsdagen i varje månad fram till sommaren. 

Medlemsträff på zoom

Onsdagen den 31 mars är det premiär för medlemsträffar på zoom. Vi startar kl 18 och håller som längst på till kl 19.30.
På detta möte kommer vi bl a prata om hur du kan söka pengar till din förening i Ideell Kulturallians och Postkodstiftelsens satsning på Kulturens kapillärer (sista ansökningsdag 7 april). Chris Jangelöv som är i gång med att skicka in ansökan, är med och berättar om hur han tänker. 
Zoomlänk till mötet kommer att finnas på hemsidan. Vill ni ha länken på e-post skickar ni ett mail till anna.wirsen@visanisverige.se märkt med medlemsträff i ämnesrutan. Ni får gärna skriva om det är något som ni vill ta upp på mötet. 
Boka in kommande medlemsträffar fram till sommaren, 28 april och 26 maj, dvs sista onsdagen i varje månad. Varmt välkomna!

Boka konsertprogram med Visskolan 28 april–9 maj 2021!

Våren 2021 har Nordiska Visskolan arbetat med konsertprojekt i olika konstellationer. Nu kan du boka ett eller flera av sex färdiga visprogram! Mellan 28 april och 9 maj besöker de fyra turnégrupperna och två soloakterna gärna alla möjliga sammanhang där musik som vill berätta något kan passa och behövas! Självklart på ett säkert sätt utifrån vis tidpunkten gällande riktlinjer från Folkhälsomyndigheten.

Vill du boka en konsert med någon av grupperna? Kontakta linjeledare Maud Lindström maud.lindstrom@nordiska.fhsk.se  eller 0701-993627

Vill du söka till Visskolan – se info längst ner i nyhetsbrevet!

Visst är det bätter men int’ är det bra 

Vi vill dela med oss av våra vitt skilda bakgrunder och erfarenheter i en vacker och vemodig konsert, med inslag av galenskap, bitterhet och framtidstro. Vi bjuder på kända och okända visor från bland annat Allan Edwall och Christina Kjellsson, och några egenkomponerade som rör sig mellan kärleken och döden. Ibland kan man nog få en känsla av 70-tal när man lyssnar på oss, ibland anar man hårdrock och punk, och ibland hör man bara vackra visor.
Medverkande: Henrik Myrberg, Birgitta Hedenberg och Ylva Fredriksson

En dröm i en dröm

Billy spelar folk och visor med influenser från olika musikgrenar. Allt ifrån höftsvängande rock till ett mer rootigt sound med lugna trampsteg. Han framför både egna låtar och tolkningar från artister som Bob Dylan och Ola Magnell. Här hittar du tidigare inspelat material av Billy!
Medverkande:  Billy Bohem (Billy Eriksson)

Växtvärk 

Vi pratar inte om att du får ont i benen för att du håller på att växa några centimeter. Vi menar den värken en person eller ett samhälle går igenom när vi håller på att växa. För när vi förändras och växer, kan det verkligen göra ont, på många sätt. Men, det är antagligen ett bevis på att du lever. Kanske blir en på lång sikt klokare av smärtan, det tror vi i alla fall! Vi bjuder in till en viskonsert med eldiga gitarrkomp, banjospel, vardagsbetraktelser, längan och spelglädje. Välkomna!
Medverkande: Martin Högsten, Milo Källgren, Miro Höglund, Lennart Schuster

En armé av älskandes stad

Politisk kamp, queera drömmar och att våga släppa taget genomsyrar för det mesta Melissas låttexter. Musiken består av egenskrivna proggvisor med råa melodier, rytmiska slingor och brinnande berättelser. Konsertens repertoar innehåller både blodigt allvar och en och annan humoristisk ballad.
Medverkande: Melissa Persson

Det som måste sägas

Vad händer med orden som aldrig kommer ut? Vad sker om vi låter dem flöda fritt? Vad är det som måste sägas? Med både egenskriven musik och tolkningar vill frigöra det vi måste säga till oss själva, andra och till samhället. Med finstämd gitarr, slagkraftig stämsång och praktfulla trumpetslingor rör vi oss inom genrer som vispop och folk. Genom att lyfta fram bekännelser från oss och vår samtid hoppas vi att du som lyssnar kan närma dig orden inuti som väntar på att bli sagda.
Medverkande:  Sara Ebenfelt, Malin Bolander, Frida Lénárd, Idha Oppenstam och Clara Samor

Vill du säga något med din musik? 

Sök Nordiska Visskolan – en scenisk 
musikutbildning med texten i fokus!

På Visskolan står det du vill berätta och förmedla i fokus. Utbildningen ger dig en rad olika redskap för att fånga och beröra en publik, och utveckla din sångteknik, ditt ackompanjemang och ditt låtskrivande. Du får möta pedagoger och artister med mångårig erfarenhet av arbete med olika sorters sånger. I en trygg miljö, och genom bland annat vistolkning, textanalys, kreativa övningar och konsertprojekt får du prova dig fram för att hitta ditt unika sceniska uttryck!

Du kan även läsa vår Fördjupningskurs på distans – då arbetar du självständigt med ett eget konstnärligt projekt under handledning, och med platsförlagda inspirationsträffar med kurskamrater och gästlärare ca en gång i månaden. 

Sista ansökningsdag: 15 maj 2021

Besök oss på Digitalt öppet hus 15 april – läs mer på hemsidan!

Facebook
Website
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*