Nyhetsbrev augusti

*|MC:SUBJECT|*
Nyhetsbrev augusti 2021
View this email in your browser

Du får det här nyhetsbrevet eftersom du står på vår kontaktlista. Om du är mottagare för en visförening vill vi att du skickar det vidare till medlemmarna i din förening då det är vår önskan att alla enskilda medlemmar ska nås av nyhetsbrevet. Du kan också be att föreningsmedlemmarna går in på www.visanisverige.se och registrerar sig som prenumeranter.

Sommarens aktiviteter

Augustisolen är fortfarande het men sommaren går obönhörligt mot sitt slut. Värmen har gjort att vi kunnat träffas utomhus och samtidigt hålla avstånd. En hel del arrangemang har kunnat genomföras men det är långt ifrån hur det brukar vara. ViS har i alla fall fått in positiva rapporter från medlemmar, t ex har Visans Vänner i Uddevalla i år kunnat genomföra Taubedagen med gratis viskonsert i Margretegärdeparken och stipendieutdelning till en ung visartist, denna gång till Amanda Plumeyer.

I början av augusti startade Visans Vänner i Karlshamn upp med ett efterlängtat och välbesökt visevenemang i Expressengården under en klarblå himmel (bild ovan). Och innan augusti är slut, närmare bestämt lördag 28 augusti kommer Hökis i Stockholm att arrangera sin Cornelis i Hökis dag och vi kan också tipsa om Stockholms Visfestival som går till sjöss den 19 september.

Det mycket på gång i höst och vi vill väldigt gärna få mer info från föreningar såväl som enskilda medlemmar. Maila till info@visanisverige.se Vi kommer att starta upp ett arbete om hur vi på ett enkelt och lättjobbat sätt ska kunna synliggöra allt bra som händer på vår hemsida.

Under sommaren har vi fått in ett antal nya medlemmar, några som kommit i kontakt med ViS och valt att bli medlem i lokala föreningar men även enskilda medlemmar direkt till Riksorganisationen. Vi har också ett gäng nya tidningsprenumeranter för Magasinet Visor och vill uppmärksamma att man som medlemsförening i Visan i Sverige kan teckna ett mycket förmånligt abonnemang  – två nummer per år som skickas direkt till brevlåda kostar 50 kr/medlem (gäller när man tecknar för samtliga medlemmar i föreningen).

Grattis Amanda Plumeyer, visstipendiat vid Visans Vänner i Uddevallas Taube-dag.

Inbjudan till Särö visträff

Detta är en inbjudan till dig som älskar visor. Kanske har du något att framföra, kanske älskar du att lyssna. Dessutom vill du kanske gå på några seminarier.

I 39 år har det varit visträff på Säröhus. Det har försiggått enligt ett mycket enkelt recept: Man tar ett par hundra visälskare från hela Norden och släpper in dem på fredagskvällen. På söndagen släpper man ut dem igen, motvilligt. Däremellan glädje. I år, 2021, sker detta 29-31 oktober. Vi har plats för drygt 200 intresserade deltagare.

Det finns gott om gemensamma utrymmen i huset så det kan pågå saker på flera ställen samtidigt. Buskspel bland växterna på verandan. Soffhistorier. Mitt-på-golvetpoesi. Bara att välja. Eller blanda. Man får sova på nätterna om man vill, men det är inget krav.

Fram till den 30 augusti kan du som är intresserad så höra av dig till chris.jangelov@hemsidan.info så kan du få mer information och anmäla dig.

OBS! Om vi har 200 fullbetalande anmälda 30 augusti så räknar vi med att träffen kan bli av. Om inte så tolkar vi det som att pandemin spökar och då ställer vi in.

Varmt välkommen!

Om olyckan är framme

Det är svårt att tänka sig ovanstående scenario men ibland händer saker man inte riktigt kan förutse. Till exempel om det sker en olycka vid ett evenemang och någon riktar skadestånd mot dig som arrangör. Det kan kan få stora konsekvenser för en liten förening. Därför har ViS tecknat en organisationsförsäkring som omfattar både Riksförbundet och medlemsföreningarna.
Inom kort kommer det ett utbildningsmaterial som vi vill att alla föreningar ska ta dela av så man vet vad försäkringen täcker och vilken information man behöver lämna in för att den ska gälla.

Medlemsträff onsdag 25 augusti

Nu är det dags för höstens första medlemsträff. Onsdag 25 augusti ses vi på zoom. Länk kommer här och den finns även på hemsidan. Vill ni ha länken på e-post skickar ni ett mail till anna.wirsen@visanisverige.se märkt med medlemsträff i ämnesrutan. Skriv till mig om det är något som ni vill ta upp på mötet. Vi kommer att prata om sommaren, begränsningar, framtida strategier, vad som händer hos er i höst och det som planeras på Riksförbundet. 
Boka redan nu in alla medlemsmöten i kalendern, alltid sista onsdagen i varje månad fram till jul. 
Varmt välkomna!

Ordförande har ordet

Visvänner, Covid-19 har påverkat våra liv i 1 ½ år men visorna består! En del av våra medlemsföreningar har glädjande nog kunnat anordna mindre, Coronasäkrade  evenemang med visan i fokus under sommaren. Flera av styrelsemedlemmarna har närvarat såväl på visscenen som i egenskap av publik. Härligt! 

ViS jobbar på och vi ser med tillförsikt fram emot en ljusare höst. Stämningen är god och konstruktiv trots att Covid-19 i hög grad fortsätter påverka våra medlemmar både i föreningarna och våra enskilda medlemmar. 

ViS ekonomi är för tillfället god vilket är glädjande. Detta medger att vi kan ha kvar Anna Wirsén som verksamhetsutvecklare under hösten vilket är mycket viktigt. 

Vi har en hel del saker som vi vill förverkliga inom en nära framtid. Dessa ting kommer vi diskutera och planlägga under en arbetshelg på Nordiska folkhögskolan i Kungälv i slutet av september. Vi tänker även gå en fortutbildning i jämställdhetsarbete. Vi avser att i samband med vår kurs även få till en kort variant av utbildning för er via länk på en medlemsträff för ni vet väl att vi har medlemsträffar varje månadsslut? Dessa var mycket uppskattade när vi hade dem i våras. Mer info om resultaten och hur vi jobbar vidare kommer vi annars att ge er efter den arbetshelgen och löpande i höst, vinter. 

Kära visvänner: Följ myndigheternas anvisningar angående hur vi ska bete oss, men glöm inte att spela och sjunga visor. Ta väl hand om er själva och varandra!

Vänliga hälsningar
Niclas Abrahamsson
Ordförande Riksförbundet Visan i Sverige


 

 
Facebook
Website
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*