Magasinet Visor nr 18

Nu är magasinet Visor på väg ut i brevlådorna med massor av spännande läsning. Vi fortsätter utforska låtskrivandet. Vad är det som inspirerar? Vad får man skriva om?

Årets Prøysenpristagare, Egil Hegerberg, är en av dem som tänjer gränserna. Han skriver för att ”Det ska vare gøy” och har i tio år gjort en en ny visa för varje konsert! Maria Lindström, mottagare av Svenska Vispriset 2021, berättar för Anders Lundquist om sin resa med visan. Christina Kjellsson och elever på Rim & Reson-kursen delar med sig av låtskrivartips. David Anthin berättar för Stina Elg om arbetet med visboken ”99 visor och en psalm”, som nu ingår i Svenska Akademiens klassikerserie. Läs också om Mikael K från Danmark som antog utmaningen att göra EU-politikens ofta abstrakta och svårförståeliga ämnen till gripande musikaliska berättelser med människan i centrum.

Vi publicerar några av artiklarna på vår hemsida. Men vill du vara säker på att kunna läsa hela tidningen kan du teckna en prenumeration. 100 kr för 2 nr direkt till din brevlåda.
Info om prenumeration på ViS hemsida.