Laddar Evenemang
ghgfdh

VISUMS Jubileumskonsert med Pernilla Andersson

Visans vänner i Umeå/Visum fyller 30 år och firar detta med en Jubileumskonsert på Ersboda Folkets Hus, där huvudartisten är singer/songwritern mm Pernilla Andersson.
Konserten startar kl. 19.00 men insläpp sker från 18.00. Konserten är uppdelad i två akter med en paus emellan. Före paus spelar vissångaren Anders Bek och musikgruppen Pumpaorkestern. Efter en paus på ca 30 min äntrar Pernilla Andersson scenen.
Information om artisterna:
Anders Bek
Anders var med när Visum startades och finns också med på Visums samlings-CD från 1994, ”Visum Oi”.
Anders har gjort ett stort antal egna visor och hans framträdanden kännetecknas av stor scennärvaro och en berörande röst. Han beskriver sitt artisteri på följande sätt. ”Efter en längre tjänstledighet från singer/songwriter-scenen återvänder jag som ensam gärningsman, bestyckad med gitarr och akustisk sång. Det blir ett knippe självförvållade låtar, lagrade under ett par tre decennier”.
Pumpaorkestern
Pumpaorkestern är ett Umeå-baserat 5-mannaband där bl.a. Lars Eriksson ingår. Lars var också med de inledande åren i samband med starten av Visum. På sin hemsida beskriver orkestern sig så här.
Pumpaorkestern uppstod på hösten 2012 som husband till föreställningen Vaudeville 2013, och på den vägen är det. Orkestern har spelat på olika tillställningar och festivaler. Mycket av musiken kommer från något slags nycabaret eller Dark Cabaret. Vagabond Opera och Circus Contraption är bl.a. inspiratörer.
Orkestern består av Lars Ericson – piano, dragspel, sång, klockspel mm
Johan Friborg – sax, klarinett, ukulele, gitarr, sång
Fredrik Mårtensson – bas
Mattias Olofsson – trummor, slagverk och sång
Maria Lindblom – sång, ukulele, slagverk mm
Pernilla Andersson
Pernilla Andersson föddes i ett musikerhem. Pappan var jazzmusiker och mamman schlager- och jazzsångerska. Redan vid 5 års ålder började hon spela piano och bara några år senare gjorde hon sina första, egna låtar. Hon har en masterexamen från Kungliga Musikhögskolan och har studerat vid Balettakademin i Göteborg.
Pernilla är en av våra mest folkkära och turnerande artister som också arbetar som producent, låtskrivare och skivbolagsdirektör för skivetiketten Sheriff Records. Hon har gett ut 11 studioalbum sedan 2009 och har varit Grammisnominerad både som Årets artist och Årets kompositör.
Pernilla har ett starkt samhällsengagemang både som mentor för unga tjejer som vill ta sig fram i musikbranschen, och som kraftfull förespråkare för en bättre äldrevård. Det senare resulterade i att hon startade Vårdupproret.
Vi kan inte tänka oss någon mer lämpad än Pernilla att avsluta Visums Jubileumskonsert.
Läs mer på:

Detaljer

Datum:
28 maj
Tid:
19:00 - 22:00
Kostnad:
200kr – 265kr
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/734124554268107

Plats

Ersboda Folkets hus Umeå
Byttgränd 13
Umeå, 906 27
+ Google Map
Telefon:
090180000
View Plats Website

Arrangörer

Studieförbundet Bilda Nord
Visans vänner i Umeå