Laddar Evenemang
hammarlund blom

Jan Hammarlund & Maria Blom

Välkommen till en helkväll i visans, visrockens och öppenhetens tecken! Hökis visrum har nämligen äran att få besök av två riktiga musik-aktivister som båda har flera decenniers erfarenhet som musiker och göra branschen mer öppen för alla: Jan Hammarlund och Maria Blom.

Jan Hammarlund är en äkta världsmedborgare som under hela sitt verksamma liv verkat för att vidga visans horisonter. Vid 23 års ålder introducerade han Violeta Parras visor för Sverige. Tillsammans med Bella Ciao-gruppen har han spridit den italienska visan och med egna visor tar han oss till Schuberts Wien och ett krigsdrabbat Irak. Som tidigt öppen homosexuell och med låtar som ”Sexualpolitiskt snack” och ”Ville” lade Jan Hammarlund grunden för framtida HBTQIA + visartister och deras visor.

Maria Blom är en turnerande sångerska och låtskrivare med egna skivproduktioner. Hon har jobbat med många av Sveriges välkända artister som Ulf Lundell, Eldkvarn, Py Bäckman med flera. När Maria började med musiken tröttnade hon snabbt på den mansdominerade musikbranschen och startade på 90-talet Skivbolaget Diva med 8 kvinnliga kreatörer och gav tillsammans ut 22 fullängds CD med olika artister. Maria har under åren mottagit Konstnärsnämndens kulturstipendium, Fjellisstipendiet, Byggnads Kulturstipendium, Stockholms Stads Kulturpris med flera och har prisats för sitt förebyggande arbete kring hörselskador bland musiker. Maria har även många andra strängar på sin gitarr: hon är konstnär, bagare och har en KY-utbildning (Kvalificerad Yrkesutbildning) i projektledning, men har även drivit ett stort antal kulturprojekt med föreställningar, turnéer, barnprogram på UR, låtskrivarworkshops, jämställdhetsprojekt och mycket mer. Maria Bloms senaste skiva ”Kom med mig” släppte hon 2015 med sin orkester ”Maria Blom Band” och finns att lyssna på på Spotify.

https://open.spotify.com/album/1Q37jsd3fsXlKpfUoub2wI?si=UON0d_RMSgGSwjzLU6vXtg

***********

Vi serverar fika i pausen för 30:-
Vi öppnar kl 18.00 – kom och se vår fina Cornelisutställning.

Hjärtligt välkomna!

Detaljer

Datum:
20 oktober
Tid:
19:00
Kostnad:
80kr – 120kr
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://kulturbiljetter.se/evenemang/5749/hökis-visrum-presenterar-jan-hammarlund-maria-blom

Plats

HökisVisrum/Stockholm
Hökarängsplan 3
Stockhom, 123 56 Sverige
+ Google Map

Arrangör

Hökis Visrum
E-post:
Info@Hokisvisrum.se
View Arrangör Website