Laddar Evenemang
golden zebra och PiVo

Golden Zebra och PiVo

De två banden Golden Zebra och PiVo gästar Hökis Visrum och framför var sin konsert under kvällen. Det innebär att ni under kvällen får ta del av en blandning av tankeväckande minimalistisk musik som korsbefruktar olika influenser/musikstilar men också får chansen att djupdyka i sörmländsk traditionsmusik…
**********
Golden Zebra bildades hösten 2019, efter en nyfunnen vänskap på en städdag i bostadsrättsföreningen. Samtal om musik ledde till en återfunnen glädje i att spela och skapa musik tillsammans genom att korsbefrukta olika influenser och musikstilar. Golden Zebra skapar smart och tankeväckande musik och i sitt skapande och musicerande strävar bandet för att ödmjukt frambringa det empatiska, jordnära och fantasieggande hos lyssnaren. Bandet drivs av den elokvente sångerskan och gitarristen Josefin Lindestål samt den eleganta basisten Björn Siwertz.
Josefin började sin artistbana på musikgymnasiet Rytmus i slutet på 90-talet och kom då tvåa i en stipendietävling till LA Music Academy. Denna snopna andraplats ledde till ett karriärbyte och omskolning till naprapat, men sångens glöd slocknade aldrig. Hon fortsatte att sjunga på bröllop, i Sthlm East Gospel Choir och i sina egna låtar. September 2018 insjuknade hon plötsligt i en neurologisk sjukdom och hennes rehabilitering tillbaka präglas av musicerande, musikskapande och stor envishet. Hennes intelligenta texter innehåller ett stort mått av värme, medmänsklighet och livets sanning. Hon sjunger till dig som en vän som är med i både vått och torrt, med ett fantastiskt sinne för melodier och gärna med en soulig touch i det svenska språket.
Björn är en otroligt välutbildad och talangfull bassist som gått i både kulturskola, folkhögskola och på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Idag jobbar han som musiklärare på en grundskola i Stockholm. Han hoppar steglöst mellan genrer som pop, jazz, metal, visa och funk och ger musiken en balans mellan det enkla och avancerade. Golden Zebra målar livets alla nyanser och levererar frikostigt insikter du inte ens visste att du behövde.
*******
Pivo har fötterna stadigt i den sörmländska traditionsmusiken och gräver fram nytt material hela tiden. Men vi mixar lite och låter vårt Sörmland växa geografiskt till t.ex Dalarna med Dan Andersson, till Skottland, Åland, Grekland, Kina, USA mfl. Vårt sångprogram blir dock inte lika globalt då vi inte fixar alla språk. Men vi lovar en rejäl blandning. Namnet Pivo har vi efter ett gammalt öl som bryggdes i Södertälje för ca 100 år sedan.
PiVo är: Rolf Siwertz (fiol, mandolin, psalmodikon), Åke Andersson (gitarr, luta, mandolin, sång), Olof Näslund (munspel, durspel, blåsun, sång)
*********
Vi serverar fika i pausen för 30:-
Vi öppnar kl 18.00 – kom och se vår fina Cornelisutställning!
Hjärtligt välkomna.
***********
OBS! För att komma in krävs vaccinationsbevis på att du är fullvaccinerad mot covid-19!

Detaljer

Datum:
17 februari
Tid:
19:00 - 21:00
Kostnad:
80kr – 120kr
Webbplats:
https://kulturbiljetter.se/evenemang/5337/hökis-visrum-presenterar-golden-zebra-och-pivo

Plats

HökisVisrum/Stockholm
Hökarängsplan 3
Stockhom, 123 56 Sverige

Arrangör

Hökis Visrum
E-post:
Info@Hokisvisrum.se
View Arrangör Website