Laddar Evenemang
h-bild-14

Fia Ekberg

Fia Ekberg är musikalartisten som blev låtskrivare och vispoet. Med påtaglig närvaro berättar Fia sin historia, utan skyddsnät och fallskärmar, i sånger om att älska, åldras, finnas till, vilja leva så att en går sönder, föräldraskap, ilska och längtan efter tillhörighet och försoning. Hon rör sig fritt mellan läcker pop och hjärtskärande visor med inslag av blues, spoken word och cabaret. Det är vardagsrealism och storslagen längtan som får falla fritt tillsammans…

Fia Ekberg spelar vanligtvis sina sånger solo eller med trion My Quiet Companion. I samma trio har hon också under senare år släppt platta (My Quiet Companion 2015) och turnerat med konsertprogrammen: Hungriga hjärtan- Springsteen på vårt sätt och 80-talsbarn. Debut EP’n med egna sånger – All the Small Details kom 2013 och med den i bagaget har hon rest runt och spelat i Sverige, USA, Danmark, Tyskland, Irland och Grönland. Nu är hon aktuell med nya plattan Bangatan- ett fullängdsalbum helt på svenska. Bangatan i Majorna, Göteborg, är Fias hem, och livet levt därifrån är grunden för denna personliga platta.

Vänner med på scenen: Patrick Rydman – som även producerat Fias album (syntar, kör, gitarr m.m.) Sten Källman (saxofon/ percussion), Henrik Cederblom (gitarr och e-bow), Marianne Holmboe (kör), och kanske dyker även fler vänner upp och förgyller kvällen….

***********

Om plattan: 

”Fia Ekberg har ett personligt uttryck som man inte ofta hör hos en debutant. En magnifik debut är det. . . Det går att tänka Säkert! eller Frida Hyvönen men Fia Ekbergs debut är sig själv nog. Hennes texter kan framstå alltför vardagliga och metaforbefriade men det är just den förmågan att skriva om detta på ett så spännande och begåvat sätt som gör det här albumet så vitalt ” /Lars Svensson, Rootsy.

”Den är enastående” / Stina Wollter om låten Vackrare nu

” Ett album som växer för varje lyssning med musik och sång i fin och närmast lekfull samverkan”

 Hans Bloom, Daldemokraten.

*********
Lyssna på valfri plattform:
https://album.link/i/1556093961

https://www.youtube.com/watch?v=4UXVILLqU_U

www.sofiaekberg.com
@soundsofsofia
https://www.facebook.com/FiaEkbergsingersongwrite

*******

Vi serverar fika i pausen för 30:-
Vi öppnar kl 18.00 – kom och se vår fina Cornelisutställning.

Hjärtligt välkomna!

Detaljer

Datum:
7 april, 2022
Tid:
19:00
Kostnad:
80kr – 120kr
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://kulturbiljetter.se/evenemang/5347/hökis-visrum-presenterar-fia-ekberg

Plats

HökisVisrum/Stockholm
Hökarängsplan 3
Stockhom, 123 56 Sverige
+ Google Map

Arrangör

Hökis Visrum
E-post
Info@Hokisvisrum.se
Visa Arrangör-webbplats