Vispodden – en nyhet på vår vishimmel

”Vispodden sätter visan i strålkastarljuset. Vi som gör podden är Kristin ”Fornfela” Svensson och Johan ”Hemsida på en dag” Lundberg. Om ni gillar pilotavsnittet med Elona Planman som ligger ute här på sidan och i en podcaster nära dig, leta upp oss på sociala medier och tjata på oss så vi gör fler avsnitt. Vispodden lyfter upp och sätter fokus på visan. Med musiken som utgångspunkt snackar vi musik, liv och samhälle tillsammans med musikern bakom musiken.”

Så marknadsför Kristin Svensson och Johan Lundberg VISPODDEN. Här kan du gå in och lyssna på program som presenterar olika visartister. Varje program är ungefär en halvtimma långt och hitills finns tre program; Elona Planman, Peter Wemö och Björn Holmgren. Målsättningen är att nå ut med visan till nya lyssnare, att illustrera visans många olika sidor och att föra en diskussion kring visan. Följ gärna uppmaningen i podden och gå in på sociala medier och uttryck dina önskemål eller kom med ett tips om vem som skulle passa som gäst i vispodden genom att sända en mail till johan@hped.se.

Nu kommer ett nytt avsnitt med Anna Döbling, som handlar om att hitta inspiration att skriva. I varje avsnitt får vi också höra ett par visor framförda av gästen. Under 2017 kommer det ett nytt podavsnitt varannan vecka. Riksförbundet Visan i Sverige tycker att det här initiativet är riktigt bra och har valt att stötta det ekonomiskt.

Länkar:

http://vispodden.se/

https://www.facebook.com/vispodden/?fref=ts