Är det någon visartist som har gjort något bra i år?

Om du tycker att någon visartist eller arrangör har gjort något bra i år har du en jättefin möjlighet nu att påverka så att hen blir uppmärksammad för detta och kanske till och med prisbelönad! Du och alla dina föreningsmedlemmar kan gå in på Folk- och Världsmusikgalans hemsida och nominera så många ni vill, men det måste vara för något som skett i år (undantaget kategorin Årets traditionsbärare). Nomineringarna är en möjlighet att påverka juryn som tar det slutgiltiga beslutet och ju fler nomineringar ju svårare blir det för juryn att bortse från en nominerad artist eller arrangör.

Galan sänds direkt i P2 lördagen den 2. april 2016 och får mycket uppmärksamhet också bland arrangörer och branschfolk. Detta är alltså en mycket betydelsefull möjlighet vi har för att visan skall uppmärksammas på Folk- och Världsmusikgalan.

Så här gör man:

  1. Gå in på hemsidan www.folkgalan.se
  2. Klicka på vinnarförslag
  3. Här kan du se på de nomineringar som redan är gjorda genom att klicka på de olika nomineringskategorierna längst ned. De sju nomineringskategorier som finns är: Årets arrangör, Årets artist, Årets grupp, Årets nykomling, Årets traditionsbärare (Här var Jan Hammarlund en av de tre finalisterna i år), Årets tvärspel och Årets utgåva.
  4. Du klickar på den angivna länken för att nominera( http://goo.gl/forms/lRTFmaS6wJ)
  5. Du anger namn och e-post, vald kategori, artist eller arrangörsnamn och din motivering. Kom ihåg att bra motiveringar skapar intresse hos juryn!
  6. Du skickar och kan sedan följa nomineringsprocessen om du vill.

Vill ni skapa uppmärksamhet för visan är detta ett enkelt och roligt sätt så jag hoppas att alla nu aktivt mobiliserar sina medlemmar för detta. Nomineringsmöjligheten avslutas kl.2400 den 31/12.

Om vi inte är aktiva i nomineringsprocessen sänder vi signalen till galan och folkmusikorganisationerna att vi inte tycker att det har gjorts något bra inom Visan i år! Och det skulle skapa en mycket orättvis bild tycker i alla fall jag!

Med VisVänlig Hälsning,

Håkan Hultin