Prenumerera på Visor

visor nummer ettÄr du nyfiken på nummer 2 av den nya vistidningen.

Visan och singersongwriter-genren är i en spännande utveckling. Mando Diao gör succé med sina Frödingtolkningar och en ny generation växer upp med textbaserade visartister som skriver eget material. Håkan Hellström älskar Evert Taube och generationer möts. Men media bevakar inte visan alla gånger som vi önskar.
Precis som andra musikgenrer – jazz, kör, orkestermusik, folkmusik, klassisk, opera – behöver visan sin tidskrift. Vi fick också fin respons efter första numret av den nya vistidskriften som vi producerar tillsammans med övriga nordiska länder.

Enligt min övertygelse fyller tidskriften ett stort behov genom att informera och knyta samman oss som tycker om visor (också över landsgränser). Men tidskriften fyller också ett kulturpolitiskt tomrum. Vi behöver stärka visans position och enda sättet att göra detta är att vi förenar oss.

I nästa välfyllda nummer kan du bl.a. läsa om:
* Årets vispristagare Carin Kjellman som bevakar visan och singersongwritergenren i SRP2
* Musikupproret med 4000 medlemmar som protesterar mot Sveriges Radios och Sveriges Televisions musikpolicy
* Jan Hammarlund sjunger folkvisor
* Lucas Stark skriver om Café Dubbelgöken, en ung visförening i Göteborg
samt många andra artiklar, notiser och recensioner.

Än så länge är utgivningstakten två välfyllda nummer per år. Du förstår väl att din prenumeration är viktig. Ett hundra kronor till visan gör skillnad!

Med förhopping om ditt stöd!

plusgirotalong

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *